bennybobil

betraktninger fra veien

Bennys Lofot-eventyr

Første etappe: Kystriksveien, minor incident og Bodø-fotballlfest

Jepp. Benny og compani skal til Lofoten, Vesterålen og Tromsø!

Første etappe er Trondheim – Lofoten. Og skal man på campingtur, er riktig bekledning essensielt, selvfølgelig.

 

Skjermbilde 2016-06-26 kl. 14.58.30

 

Også på hodet. Etter å ha blitt spist opp av knott første kveld ute med fiskestanga, investerte Rune i en praktisk hatt!

Skjermbilde 2016-06-26 kl. 14.59.09

 

Og ingen skal komme og si at vi ikke flotter oss på tur. På lørdagskvelden bruker vi selvfølgelig sølvpappen!

IMG_9808

 

Vi har kjørt et lite stykke av Kystriksveien, som nå vistnok heter fylkesvei, via Brønnøysund og Sandnessjøen, og en tur opp i hullet i Torghatten rakk vi også.

IMG_9804-2 IMG_9807

 

Det neste bildet heter: Mannen og krigskirkegården. Rune lar sjelden en anledning til å se et krigsminnesmerke gå fra seg.

Mannen og krigskirkegården.

Mannen og krigskirkegården.

 

Dette var til minne om alle de russiske krigsfangene som omkom i Nord-Norge. Og det var mange tusen. Plakettene under viser bare alle navn på S…

IMG_9817

 

Etter Sandnessjøen skulle vi egentlig fortsette langs kysten et lite stykke til. Men et tilfelle av å ikke ha sjekket fergetabellen gjorde at vi mistet ferga med ca. 30 sekunder.

IMG_9828

 

Og, mens vi suste i full fart mot ferga, skjedde det altså en liten episode. Det blåste friskt kan man godt si. Og på vei ut på broen, ja borti svingen like etter bildet nedenfor ble tatt, så kom det et kraftig vindkast.

IMG_9830

 

Det tok godt tak i bilen, men vi skjønte ikke hva som egentlig hadde skjedd før vi stoppet i Mo. Vinden hadde rett og slett blåst vekk takluka. Med regn som pøste inn, var første operasjon Tesa-tape som fikser det meste.

IMG_7187

Men etter å ha svingt innom Rana CaravanSenter, fikk vi kjøpt ny takluke, og alt var tipp topp igjen.

IMG_9820

IMG_9819

Tittel: Benny og dei kvite bilane.

 

Mens vi ventet på ferga til Lofoten i Bodø, rakk vi en tur inn til sentrum for å se på 8.delsfinalen mellom Island og England. Det viste seg at Bodø hadde storskjerm og god stemning på et torg (vet ikke hvilket, rett bak Domkirka!). Og vi heiet alle på Island!

Hurra!

Hurra!

Bodø leverer så i måte veldig mange hakk bedre enn Brønnøysund (dessverre), hvor vi også forsøkte å se fotball og samtidig spise en burger-lunsj på lørdag. I en pub med 14 gjester og én ansatt på jobb, som tydeligvis skulle betjene både baren, kjøkkenet og motellet, ville det ta én time å få servert et par burgere… Det ble knekkebrød i bilen istede…

Nuvel, nå venter vi på fergen som skal ta oss til LOFOTEN!

 

2 kommentarer på “Bennys Lofot-eventyr

  1. mystasphotos
    28. juni 2016

    Så stas! Og jeez så skummelt med takluka. Godt det ordna seg! God tur nordover Benny! 😄

    • bennybobil
      30. juni 2016

      Ja, det var litt samme følelsen med vinden som når vi kjørte over broen i Sverige (etter Gøteborg). Men selve det at luka forsvant merket vi egentlig ikke på annet vis enn at vi hørte et pfoff! (som vi ikke forsto hva var! hehe.)

Legg igjen en kommentar